Skip to content

Torvholen Gard er en gård som har blitt forvaltet i 6 generasjoner, i samme familie siden 1854. Navnet kommer av torvskjæring som tidligere ble mye brukt til brensel.

Gården ligger midt i matfatet på Jæren. Kun noen kilometer fra de vakre strendene, der hav møter himmel i den flotte horisonten. De tre jærkommunene grenser alle tett opp mot gården.

Vi har drevet gården i 30 år og bygd opp gården jevnt og trutt, etter det jærske slagordet: «Dæ æ jabnå så dræge!». Gården drives med kombinert svineproduksjon og melk/kjøttproduksjon. På jorden dyrkes gras og korn. Vi driver maskinstasjon, som både nyttes av gården og andre eksterne kunder.

Det er et eget demenssenter på gården, som er tilpasset brukere med tidlig kognitiv svikt.
Vi holder også skreddersydde foredrag, både sammen eller hver for oss.

I tillegg huser gården katter, kaniner og høner.

Vi legger stor vekt på å utvikle gården på en bærekraftig måte. Der vi utnytter ressursene så optimalt som mulig. For oss er det viktig å lykkes med driften, der gården skal være en god plass å være både for dyr, brukere, besøkende, ansatte og vi som bor på gården. Sammen har vi fem barn. Vi er genuint interessert i det vi driver med, og legger stor innsats ned i å drive et framtidsrettet landbruk.

Vi ønsker å være fremoverlente, og er derfor samfunnsengasjerte i ulike verv og styrer. Dette gjør at vi møter mange mennesker i ulike sammenhenger, som gjør hverdagen både innholdsrik og spennende.

bilde6
bilde3
Torvholen_gard-0010
torvholen-1
torholen-2
torvholen-3
Back To Top